
Evolutie Profesionala
– Absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, promotia iulie 2007
– Ianuarie 2008-februarie 2010, avocat stagiar in cadrul SCPA STANILA SI ASOCIATII- Baroul Timis
– Martie 2010-prezent, avocat in cadrul cabinetului individual de avocat STAN ADRIAN IOAN
– 2017-2018-master specializarea Științe penale-Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timișoara
– 2018 – doctorand în Drept Penal, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timișoara
Activitate publicistica
Realizam o colaborare cu mai multe site-uri de profil juridic, cum sunt:
- www.universuljuridic.ro
- www.juridice.ro
- www.avocatura.com
- Publicarea de studii în reviste de prestigiu de drept penal (Caiete de Drept penal, Revista de drept penal al afacerilor)
- Participarea în calitate de invitat-speaker la numeroase Conferințe naționale și internaționale de drept penal
Studiile realizate si articolele de specialitate sunt de domeniul dreptului penal si procesual penal , cu accent pe elementele de noutate aduse de noile codificari penale.
Portofoliu
Adrian Stan este membru al Baroului Timiș din ianuarie 2008, iar din anul 2010 activează în cadrul Cabinetului individual de avocat Stan Adrian Ioan.
Av. Adrian Stan are o experiență vastă în domeniul dreptului penal, asigurând asistență juridică și reprezentare în materia infracțiunilor incriminate în Codul penal și a legilor speciale, precum și în Dreptul penal al afacerilor (Legea nr. 143/2000 privind traficul și consumul de droguri, Legea nr.241/2005 privind evaziunea fiscală, Legea nr.78/2000 privind corupția, Legea nr.656/2002 privind prevenirea și combaterea spălării banilor, Legea 86/2006 privind Codul Vamal).
Activitatea de apărare privește asistarea și reprezentarea cu profesionalism a clientului în faza de urmărire penală, judecată, căi de atac (ordinare și extraordinare) și faza de executare a pedepselor, în fața parchetelor, DNA, DIICOT și altor organe de cercetare penală precum și a tuturor instanțelor.
De asemenea, av. Adrian Stan asigură formularea de plângeri și reprezentare în legătură cu încălcări ale drepturilor omului garantate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, încălcări rezultate din cauzele penale.
Activitatea d-lui av. Adrian Stan are ca obiectiv obținerea celei mai eficiente soluții pentru client, incluzând exonerarea totală de răspunderea penală, obținerea de sesizări privind dezlegarea unor chestiuni de drept, sesizări ale Curții Constituționale privind excepții de neconstituționalitate.
Onorariile avocatiale
Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul clientului sau.
Onorariile sunt o chestiune ce tine de secretul profesional si de situatia concreta a cazului in lucru, prin urmare se vor stabili doar dupa cunoasterea unor minime elemente ale dosarului, dupa o discutie prealabila cu clientul.
Onorariile vor fi stabilite in raport cu dificultatea, amploarea sau durata cazului.
Stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre urmatoarele elemente:
a) timpul si volumul de munca solicitata pentru executarea mandatului primit sau a activitatii cerute de client;
b) natura, noutatea si dificultatea cazului;
c) importanta intereselor in cauza;
d) imprejurarea ca acceptarea mandatului acordat de client il impiedica pe avocat sa accepte un alt mandat din partea unei alte persoane, daca aceasta imprejurare poate fi constatata de client fara investigatii suplimentare;
e) notorietatea, titlurile, vechimea in munca, experienta, reputatia si specializarea avocatului;
f) conlucrarea cu experti sau alti specialisti, impusa de natura, obiectul, complexitatea si dificultatea cazului;
g) avantajele si rezultatele obtinute pentru profitul clientului ca urmare a muncii depuse de avocat;
h) situatia financiara a clientului;
i) constrangerile de timp in care avocatul este obligat de imprejurarile cauzei sa actioneze pentru a asigura servicii legale performante.
Onorariile se stabilesc liber intre avocat si client.
Onorariile pot fi stabilite astfel:
a) onorarii orare;
b) onorarii fixe;
c) onorarii de succes;
d) onorarii formate din combinarea criteriilor prevazute la lit. a)-c).
Onorariul orar este stabilit pe ora de lucru, respectiv o suma fixa de unitati monetare cuvenita avocatului pentru fiecare ora de servicii profesionale pe care le presteaza clientului.
Onorariul fix (forfetar) consta intr-o suma fixa cuvenita avocatului pentru un serviciu profesional sau pentru categorii de astfel de servicii profesionale pe care il presteaza ori, dupa caz, le presteaza clientului.
Onorariul orar si fix (forfetar) se datoreaza avocatului indiferent de rezultatul obtinut prin prestarea serviciilor profesionale.
Avocatul poate sa primeasca de la un client onorarii periodice, inclusiv sub forma forfetara.
Avocatul are dreptul ca in completarea onorariului fixat sa solicite si sa obtina si un onorariu de succes, cu titlu complementar, in functie de rezultat sau de serviciul furnizat. Onorariul de succes consta intr-o suma fixa sau variabila stabilita pentru atingerea de catre avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit impreuna cu onorariul orar sau fix.

Av. Adrian Stan – membru al Baroului Timis din 1.01.2008
Cabinet: Timisoara, Bd. Revolutiei 1989, nr. 5, ap. 5
Tel.: +40724814104
e-mail: avocatadrianstan@yahoo.com