Dreptul Familiei si Protectia Minorilor

Aparent un domeniu de dificultate medie, dreptul familiei este in realitate o materie cu un grad inalt de complexitate, deoarece necesita o atentie sporita, implicand o aparare cu accent pe probatiunea specifica, in vederea obtinerii celor mai bune solutii pentru client.

Acordam asistenta si reprezentare specifica in cadrul procedurilor de divort din culpa sotilor, divort prin acord, exercitare autoritate parinteasca, stabilire locuinta minor, stabilire legaturi personale cu minorii, obligatia parinteasca de intretinere.

Dupa cum nu in mod neintemeiat se sustine uneori, cauzele de dreptul familiei, in special in cale care este vorba de unul sau mai multi copii minori, sunt de o dificultate deosebita. Aceasta in primul rand deoarece uneori partea asteapta de la avocat obtinerea custodiei copilului si limitarea accestului la minor din partea parintelui de care va divorta. In aceste cazuri sensibile, un avocat onest va explica clientului care sunt sansele si riscurile procesului in curs, astfel incat interesul copilului, alaturi de cel al clientului asistat, sa nu fie prejudiciat. Avocatul trebuie sa urmareasca sa medieze aceste doua interese, deoarece uneori o solutie buna pentru client poate avea consecite grave pentru copil.

Apararea parintelui la care copilul nu locuieste statornic se axeaza pe sporirea timpului petrecut de acesta cu minorul, practica Curtii Europene a Drepturilor Omului fiind vasta in aceasta materie, restrangerea programului de vizitare fiind o ingerinta in dreptul la o viata de familie.

De asemenea oferim asistenta si reprezentare in procese privitoare la dreptul familiei cu elemente de extraneitate prevazute de normele de drept international privat interne si Regulamentele europene in materie (Regulamentul 2201/2003 al Consiliului UE).

Situatiile de dreptul familiei cu elemente externe sunt foarte variate, mai ales datorita numarului mare de cetateni romani aflati in strainatate care si-au format familii acolo. Reclamantul sau paratul pot fi cetateni straini care locuiesc sau nu in Romania, copilul se poate afla in strainatate la un parinte, casatoria poate fi incheiata intre cetateni romani in fata autoritatilor straine sau intre cetateni straini in Romania. De asemenea, cetatenii straini care locuiesc in Romania pot divorta in fata instantelor romane. De aceea, avocatul va analiza situatia cu atentie pe baza actelor normative complexe si va stabili in primul rand competenta generala a instantelor romane, apoi cea teritoriala, pentru a investi legal instanta de judecata.

Haide sa intram in contact!

dreptul familiei avocat timisoara adrian stan

Av. Adrian Stan – membru al Baroului Timis din 1.01.2008
Cabinet: Timisoara, Bd. Revolutiei 1989, nr. 5, ap. 5

Tel.: +40724814104
e-mail: avocatadrianstan@yahoo.com